Koç Üniversitesi Hastanesi ile BioNTech işbirliği
Türkiye’nin önde gelen kanser tedavi merkezlerinden biri olan Koç Üniversitesi Hastanesi, BioNTech ile stratejik iş birliğine imza attı. Koç Üniversitesi Hastanesi ve BioNTech işbirliği kapsamında, Türkiye’deki ve dünyadaki hastalar en yeni ve benzersiz tedavilerden faydalanırken, Türkiye’nin hasta koşullarına göre yenilikçi, yaratıcı ve hayat kurtarıcı tedaviler için klinik araştırmalara katılma fırsatı sunuluyor.
Türkiye’nin ilk yüksek riskli ilaç araştırma merkezi olan ve Klinik Araştırmalar Birimi ile Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu tarafından onaylanan “Faz 1 Klinik Araştırma Merkezi”ne sahip olan Koç Üniversitesi Hastanesi, ilaç odaklı araştırma ve geliştirme çalışmalarına hız verecek. BioNTech ile yaptığı iş birliği sayesinde kanser çabası. . Bu konuda mRNA ve immünoterapi teknolojilerinde dünyanın önde gelen geliştiricilerinden biri olan BioNTech, klinik araştırmalar ve sağlık hizmetleri alanındaki diğer mRNA immünoterapilerini Koç Üniversitesi Hastanesi ile birlikte Türkiye’deki hastalara ulaştırmayı hedefliyor.
“Araştırmalara yatırım yapmaya her yıl devam ettik”
İşbirliği toplantısında açıklamalarda bulunan Koç Sağlık CEO’su Dr. Erhan Bulutcu, “Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kurumları çatısı altında bulunan Koç Üniversitesi Hastanesi’ni kurarken araştırma ve eğitimi ön planda tutan bir vizyonla planladık. KUTTAM’ımızı (Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi) hastanemizin kalbine yerleştirdik. Amacımız hastanemizin avlusunda dolaşırken araştırma laboratuvarlarında çalışan bilim insanlarını, araştırmacıları, öğrencileri, hastalarımızı, hastalarımızı ve misafirlerimizi görerek araştırmaya verdiğimiz önemi vurgulamaktı. Sağlık kampüsümüz yıllar içinde Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden biri haline gelirken, eğitim ve araştırmaya her yıl yatırım yapmaya devam ettik. Bugün RMK AIMES (İleri Eğitim Merkezi), Avrupa’da AGİT, simülasyon ve kadavra dahil olmak üzere deneysel modeller konusunda öğrencilerden uzmanlara kadar kapsamlı eğitim veren bir merkez haline geldi. Bugün araştırma, eğitim ve klinik hizmetlerini hibrit bir şekilde yürüten VKV Sağlık Kuruluşlarını Koç Sağlık çatısı altında topladık. Koç Sağlık ve KUSOM, dünyanın yaşamakta olduğu COVID felaketinde çözümler üreten ve milyonlarca insanın hayatını kurtaran BioNTech ile değerli bir işbirliğine imza atıyor. BioNTech’in başta kanser olmak üzere insan sağlığını ilgilendiren molekülleri hayata geçirebilmesi için Koç Üniversitesi Hastanesi Klinik Araştırmalar Birimi (CTU) ile bu kampüste iş birliği yapacağız. Bizim için çok değerli bir işbirliği olacak. Emeği geçen herkese teşekkür etmekle birlikte bu iş birliğinin her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum.
“Kısa vadede onkoloji ve bulaşıcı hastalıklara odaklanıyoruz”
BioNTech Türkiye Genel Müdürü Anıl Özkan, “2021 yılında BioNTech Türkiye açıldıktan sonra Koç Üniversitesi Hastanesi ile sürekli iletişim halinde olduk. Bugün ilk iş ortaklığımıza imza atacağız. Bu süreçteki hızımız, işbirliğimizin ne kadar yeterli olacağının bir göstergesidir. BioNTech yeni nesil bir immünoterapi firmasıdır. 4500’den fazla küresel çalışanımızla 25’ten fazla ilaç adayı üzerinde çalışıyoruz. Kısa vadede onkoloji ve bulaşıcı hastalıklara odaklanıyoruz. 5 yılda birden fazla onkoloji ve bulaşıcı iz hastalıkları üzerine çalışmak istiyoruz. Uzun vadede onkoloji ve bulaşıcı hastalıkların yanı sıra kardiyovasküler ve otoimmün hastalıklara da odaklanmak istiyoruz.”
haber-kadisehri.xyz