Haber

İzmir’de komşu cinayeti davası istinaf mahkemesine taşındı

İZMİR’in Bayraklı ilçesinde komşuları Yahya Köşek (61), eşi Meryem Köşek (57) ve kızları Funda Güçlü’nün (37) öldürülmesi davasında tutuklu sanık Ali İhsan Kılıç’a 2’si müebbet olmak üzere 3 hapis cezası verildi. ağırlaştırıldı ve 6,5 yıl tutuklu kaldı. Çeşitli suçlardan yargılanan kardeşi Mehmet Kılıç’a verilen 31 yıl 3 ay hapis cezası, tarafların avukatları ve savcının itirazı üzerine istinaf mahkemesine temyiz edildi. Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirerek davanın yeniden görülmesine karar verdi.

Olay, 10 Haziran 2022’de General Nafiz Gürman Mahallesi 7171/1 Sokak’ta meydana geldi. Sokak köpeklerini besleme ve arazi meselesi nedeniyle anlaşmazlığa düştüğü Ali İhsan Kılıç ile Yahya Köşek arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Kılıç, Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek ve 2 çocuk annesi kızları Funda Güçlü’ye silahla ateş etti. Ambulansla hastaneye kaldırılan 3 yaralı kurtarılamadı. Gözaltına alınan Ali İhsan Kılıç ve kardeşi Mehmet Kılıç tutuklandı.

3’er defa AYRI HAYAT hapis cezası talebi

Hazırlanan iddianamede Ali İhsan Kılıç’a ‘kasten öldürme’, Mehmet Kılıç’a ise ‘kasten öldürmeye katılma’ suçundan 3 müebbet hapis cezası istendi. Sanıklar hakkında ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca Köşek çiftinin diğer kızı Filiz Topaloğlu’nu silahla tehdit eden Ali İhsan Kılıç’a 2 yıla kadar, ağabeyi Mehmet Kılıç’a ise 5 yıla kadar hapis cezası istendi. onu dövdü ve yaraladı. İddianame İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Filiz Topaloğlu hakkında İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Mehmet Kılıç’ı ‘kasten yaralama’ suçundan açılan dava, mevcut belgelerle birleştirildi.

ŞEBEKEDEN GÖRÜŞ AÇIKLANDI

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı, esasa ilişkin mütalaasını sundu. Savcı, Ali İhsan Kılıç’a ‘kasten adam öldürme’ suçundan iki kez müebbet, ‘kasten adam öldürme’ suçundan ise müebbet hapis cezası istedi; Ayrıca ‘silahla kasten yaralama’ suçundan da 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Savcı, Mehmet Kılıç’a yardım ettiği gerekçesiyle aynı cezayı istedi. ‘Kasten yaralama’ suçundan dava açılan Filiz Topaloğlu’nun beraatı istendi.

SON SÖZLERİ BERAAT OLDU

Sanıklar geçen yıl 6 Aralık’taki karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Sanık Ali İhsan Kılıç, “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Sopayla kafama vurdular, davacı benim. Kafama vurulduktan sonra bilincimi kaybettim.” Diğer sanık Mehmet Kılıç da beraat talebinde bulunarak, “Olay günü konuştum. ‘Ne oluyor?’ “Söyledim. Beni düşürdüler. Param olay yerinde kayboldu. Kavga ya da kavgayla hiçbir ilgim olmadı. Daha önce ne olduğunu bilmiyorum. Yahya benim kardeşimdir. Hiç sorun yaşamadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben hatalı değilim. Ailem darmadağın, ben çok hastayım” dedi.

Sanık avukatları müvekkillerinin beraatını isterken, mağdur avukatları ise sanıklar hakkında en ağır cezayı talep etti. Şikayetçiler Rıdvan Güçlü ile Filiz Topaloğlu ve Mehmet Kılıç, sanıkların en ağır cezayla cezalandırılmasını talep etti. Son sözleri sorulan sanıklardan Ali İhsan Kılıç, “Yoluma gidiyordum. Üzerime insan atıkları atıp tükürdüler. Filiz Topaloğlu kafama vurdu. Korktum, ateş ettim” dedi. Hava. Sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Kardeşimin hiçbir suçu yok.” Mehmet Kılıç kusursuz olduğunu yineledi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Savunmaların ardından kararını açıklamayan mahkeme heyeti, Ali İhsan Kılıç’a Yahya Köşek’e yönelik ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis, Meryem Köşek’e ise ‘kasten öldürme’ suçundan ayrıca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. ve Funda Güçlü. Ali İhsan Kılıç, Filiz Topaloğlu’na ‘silahlı tehdit’ suçundan 4 yıl, ‘6666 sayılı yasayı ihlal’ suçundan ise 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 6136′.

Diğer tutuksuz sanık Mehmet Kılıç ise Meryem Köşek ve Funda Güçlü’ye “kasten kadın öldürmeye yardım etmek” suçundan 15’er yıl, Filiz Topaloğlu hakkında ise “kasten silahlı yaralama” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Mehmet Kılıç, Yahya Köşek cinayetine katılmak suçundan istenen cezadan beraat etti. Mahkeme her iki sanığa da indirim uygulamadı. Şikayetçi-sanık Filiz Topaloğlu’nun beraatine karar verdi.

KARAR İSYAN MAHKEMESİNE TAŞINDI

Savcı, sanık Mehmet Kılıç hakkında verilen beraat kararına itiraz ederek kararı istinaf mahkemesine götürdü. Ayrıca sanık avukatları cezaların çok yüksek olduğu gerekçesiyle kararı istinaf mahkemesine, merhum yakınlarının avukatları ise cezaların ağır olduğu gerekçesiyle kararı istinaf mahkemesine götürdü. çok düşük. Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi, talepleri değerlendirerek davanın yeniden görülmesine karar verdi.

muratpasa-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu