Haber

Fatma Şahin, Gaziantep’te başıboş köpek sorununun nasıl çözüldüğünü anlattı

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri başıboş sokak köpeği…

Özellikle son dönemde artış gösteren sokak köpeği saldırıları hemen hemen tüm şehirlerde yaşanıyor.

Kimi zaman direkt köpek saldırısınada can veren masum insanlar, kimi zaman da köpek saldırılarından kaçarken yaşadıkları kazalarla hayattan kopuyor.

Başkan Şahin etkili mücadele veriyor

Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar sayıda yetkili ise bu sorunla mücadele etmeye çalışıyor.

O isimlerden birisi de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin.

Gaziantep’ten örnek model

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köpeklerin sahiplendirilmesi için kampanyalar yapılacağını duyururken Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu sorunu nasıl çözdüklerini açıkladı.

“Uyutmuyoruz, kısırlaştırıp kurduğumuz özel yaşam alanında yaşatıyoruz”

“Belediyeler elini taşın altına koysun”

Şahin, “Belediyeler de elini taşın altına koysun, ülke çapında kısırlaştırma kampanyası başlatalım, kısırlaştırılanları da sokağa bırakmayalım” çağrısında bulundu.

“Bütün Türkiye’ye örnek bir çalışma oldu”

Fatma Şahin konuya ilişkin yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi:

Şu anda Türkiye’nin de en büyük gündemlerinden bir tanesi olan sokak hayvanlarıyla ilgili Gaziantep Büyükşehir olarak ilk yaptığımız iş Türkiye’nin en büyük rehabilitasyon merkezlerinden birini açtık. Bu rehabilitasyon merkezinin içerisinde kaza geçiren bir hayvanın ameliyatından tutun, aşılamasına, kısırlaştırmasına, tedavisine ve bakımına kadar neye ihtiyacı varsa bunu göreceği çok güzel bir rehabilitasyon merkezi açtık ve bütün Türkiye’ye örnek bir çalışma oldu. Bununla birlikte sokaklarımızdaki hayvanların, onların kısırlaştırılması, aşılandırılması, sahiplendirilmesi, rehabilitasyonu gibi önemli başlıklarla ilgili de çalışmayı başlattık.

“Görüş ve önerileri dinliyoruz”

Sokaktaki hayvanlarımızı önce topladık, sonra bakıma aldık. Onların ihtiyacı olan aşılamalarını ve kısırlaştırmalarını yaptık. Sonra, orman bölgesi içerisinde yaklaşık 60-70 dönümlük bir alanda onların her türlü ihtiyaçlarını giderecek bir merkez kurduk. Gaziantep Büyükşehir olarak her türlü teknik çalışmayı, bilimsel çalışmayı, tesisleşmeyi tamamlıyoruz ama gerisi vatandaşlarımla birlikte bu sahiplendirme işini güçlendirmemiz gerekiyor. Bu dört başlıkta yaptığımız çalışma bugün Türkiye’de yaşanan tartışmalara bir formül olacağını, bir Gaziantep modeli olacağını ve bu konuya çalışan sivil toplum örgütlerimizle de çok sıkı çalışma içerisindeyiz. Onlardan gelen görüş ve önerileri dikkate alıyoruz.

“Yaratılan her bir canlıyı koruyoruz”

Eğer bu konuda ‘benimde şöyle bir düşüncem var, ben de şöyle düşünüyorum’ dediğiniz ne varsa bu konuda her türlü bilgilenmeye açık olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu anlayışla da bütün gücümüzle yaratılan her bir canlıyı koruyarak, onların en temel hakkı olan yaşam haklarını tesis ederek bu çalışmalara devam ediyoruz. Bu çalışmalarda özellikle kısırlaştırıp sokağa bırakmıyoruz. Doğal yaşam parklarında sokak canlılarını rehabilite ediyoruz. Belediyeler elini taşın altına koysun yasal olarak yapmaları gerekenleri yapsın diyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu