Haber

Eden Hazard: Real Madrid’e katıldıktan sonra işler ters gitti

Futbol kariyerine 11 Ekim 2023’te son veren ve 32 yaşında emekliliğini açıklayan Eden Hazard, dikkat çeken itiraflarda bulundu.

Kariyeri boyunca Lille, Chelsea ve Real Madrid’de forma giyen Belçikalı yıldız, Fransız basınında L’equipe’ye röportaj verdi.

“Cristiano Ronaldo gibi farklı bir zihniyete sahip olmak ister miydiniz?”Hazard soruya şu yanıtı verdi:

Hayır. Onun gibi olamazdım. Maçtan sonra asla bir saat soğuk duş almam. Maçlardan sonra yalnız kalmak isterim. Arkadaşlarımla eve gidip kart oynuyorum. Evimin bahçesinde çocuklarımla vakit geçiriyorum. Bu süreç benim iyileşme sürecimdi… Cristiano Ronaldo gibi olsaydım tükenmişlik sendromu yaşardım.

Yediğine dikkat etmediğini söyleyen Eden Hazard, şunları söyledi:

Ne yediğime dikkat etmedim ama her gün hamburger de yemedim. 16 yıl buna dayanmak mümkün değil… Ben hedonistim, yemek yemeyi ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi severim. Diyet yapmak saçmalıktır, işe yaramıyor. 40 yaşıma kadar futbol oynamak istesem sorun yok ama o yaşa kadar futbol oynamak istemediğimi biliyordum.

Hazard mesleğiyle ilgili şunları söyledi:

Kariyerimin en iyi dönemlerinden birini Chelsea’de geçirdim ve kendi kendime ‘Şu anda Real Madrid’deyim, bu yapabileceğim son tatil olabilir’ dedim. Her yaz yaptığım gibi kendimi yalnız bıraktım. Uzun süre ara vermeden İngiltere’de oynadım. Üç dört haftalık izindeyken rahatsız edilmek istemedim. O alanda yaptığım aktiviteler kendime gelmemi sağladı. Real Madrid’e gittikten sonra işler ters gitti ve bu oldu.

Hazard sözlerini şöyle sürdürdü:

Erken başladığım, çok çalıştığım ve hiç ara vermediğim zamanların bedelini bedenim bana ödüyor. Bunu ya da bunu yediğim için değil. Kendime dikkat etmediğim yönünde eleştiriler olabilir. Bunu kabul ediyorum ama her koyun kendi bacağından asılır. Real Madrid’de sık sık sakatlıklar yaşadım. Vücudum benimle konuşuyor. Son birkaç yıldır bana yapmam gereken her şeyi anlattı.

Belçikalı isim ayrıca şunları söyledi:

Lionel Messi muhtemelen benden daha güzel olan tek oyuncu. Onu Barselona’da oynarken izlemeyi çok severdim. O tarihin en güzelidir. Topu ondan almak mümkün değil. Cristiano Ronaldo benden daha büyük bir oyuncu ama saf futbol açısından benden daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Neymar’dı muhtemelen.

haberalaca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu